Главная
Регистрация
Вход
Четвер
25.04.2024
18:47
Вітаю вас Гость | RSS
Щастинська обласна санаторна школа

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
освітній портал Педагогічна преса 

Міністерство освіти і науки України
  
Главная » 2018 » Травень » 14 » виставка «ГОЛОДОМОР, ГОЛОКОСТ, ГУЛАГ – трагедії ХХ століття на українській землі. Злочини тоталітарного режиму проти народу та людини»
21:18
виставка «ГОЛОДОМОР, ГОЛОКОСТ, ГУЛАГ – трагедії ХХ століття на українській землі. Злочини тоталітарного режиму проти народу та людини»

З 5 по 10 травня 2018 року в Щастинській обласній загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів працювала виставка «ГОЛОДОМОР, ГОЛОКОСТ, ГУЛАГ – трагедії ХХ століття на українській землі. Злочини тоталітарного режиму проти народу та людини», яка була організована в межах освітнього проекту «Виставка як освітній інструмент. Уроки трагедій ХХ століття в сучасній Україні. Спроби осмислення».
Організатори виставки, Інститут юдаїки під керівництвом Юлії Смілянської та Благодійний фонд «Дар», з 10 по 12 квітня провели триденний семінар для педагогів Луганської області в місті Сєвєродонецьк. А з 17 по 20 квітня за сприянням Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації відбулася серія тренінгів з підготовки дітей-гідів.
Вихованці Щастинської санаторної школи-інтернату повернулися з тренінгів із купою емоцій та нестримним бажанням якомога скоріше поділитися надбаними знаннями. Їх старання пізніше мали високу оцінку. За час перебування виставку відвідали вихованці та педагоги школи-інтернату у повному складі, учні та педагоги школи № 2, група учнів Щастинського відділення Відокремленого підрозділу «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка», співробітники Центру психосоціальної адаптації м. Щастя, представники громадської організації «Культурна фортеця», просто мешканці міста. Особливо гості відзначили професіоналізм дітей-гідів, учениці 9-го класу Вікторії Ломової та учениці 7-го класу Катарини Пряничкіної. 
У книзі відгуків залишилися такі записи: «Дуже пізнавальна та змістовна виставка. Дівчатка-екскурсоводи молодці. Дякуємо. Учні 8 «А» та 8 «Б» класів школи № 2», «Відвідали виставку, яка нам дуже сподобалася. Ми поповнили свої знання про страшні події голодомору, голокосту та ГУЛагу на українській землі. Велика подяка дівчаткам-екскурсоводам. Вихователь «РЦПО ЛНУ ім. Т. Шевченка» Галина Дущенко», «Вдячна за цю виставку, за екскурсоводів, за цікаву добірку матеріалів. Галина Ломака», «Нам потрібно було заповнити порожню сходинку на останньому банері… На мою думку, саме такі відкриті виставки наповнюють «живим» сухі сторінки підручників. Велика вдячність організаторам та гідам, які поділилися з нами знаннями, емоціями, переживаннями та, можливо, очікуваннями. Керівник Центру психосоціальної адаптації Анастасія Ярошенко», «Величезна подяка! Виставка справила незабутнє враження… Факти геноциду українського та єврейського народів, розказані 12-ти та 14-тирічними дівчинками, які передали свої емоції та почуття своїми словами, залишаться надовго в пам’яті. Дуже важливе і потрібне діло зроблено. Дякуємо організаторам та сподіваємося на подальше продовження цієї теми в місті Щастя. Співробітники ГО «Культурна фортеця».
Ще чимало добрих слів було сказано та написано мешканцями та гостями міста Щастя, які відвідали виставку. Та всі були згодні з тим, що історію свого народу потрібно знати всім від великого до малого. Сучасному поколінню треба замислюватися, що потрібно робити, щоб не повторювати жахливих помилок минулого, як будувати майбутнє. Саме такі освітні проекти сприяють вихованню патріотичного та громадянського виховання.
Адміністрація та співробітники Щастинської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів висловлюють особисту подяку організаторам проекту за надану можливість розмістити та провести виставку саме в нашому закладі та показати гідний рівень участі у освітньому проекті.

Просмотров: 380 | Добавил: schastye_internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz