Главная
Регистрация
Вход
Четвер
28.03.2024
18:48
Вітаю вас Гость | RSS
Щастинська обласна санаторна школа

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
освітній портал Педагогічна преса 

Міністерство освіти і науки України
  
Главная » 2018 » Травень » 15 » Всеукраїнський дитячий конкурс «Скажи: «Пластику – НІ! Зеленому майбутньому – ТАК!»
22:08
Всеукраїнський дитячий конкурс «Скажи: «Пластику – НІ! Зеленому майбутньому – ТАК!»

У квітні 2018 року БО «Благодійний фонд «Лелекера»» розпочав Всеукраїнський дитячий конкурс «Скажи: «Пластику – НІ! Зеленому майбутньому – ТАК!» - 2018 з нагоди відзначення Міжнародного Дня Землі, встановленого резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/63/278 і присвяченого у 2018 році актуальності проблеми пластикових забруднень у світі.
Фонд запросив до участі заклади дошкільної, позашкільної, середньої та професійної освіти, а також окремі групи активістів і дитячі організації екологічного спрямування. Територія проведення: вся Україна за виключенням окупованих територій Криму та Донбасу.
Метою цього конкурсу є розвиток екологічної самоосвіти, формування еко-культури у підростаючого покоління, підтримка і розвиток еко-волонтерства, формування та зміцнення взаємозв’язків між діями екологічного спрямування, громадянською активністю та благодійністю. 
Не дивно, що вихованці Щастинської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату залюбки відгукнулися та зареєструвалися на участь у конкурсі. Від закладу зареєструвалося вісім команд по сім осіб. Але в роботу по збору пластикових кришечок включилися майже всі і діти і дорослі закладу. За два тижні було зібрано більше 1000 кришечок!
Дізнавшись про те, що конкурс є складовою частиною благодійної програми «Шлях Додому», що впроваджено Фондом з 2017 року, діти почали залучати до цієї благородної справи батьків. Адже ця справа дійсно багатогранна: поряд із зменшенням пластикового забруднення в місці свого проживання виступає можливість допомогти пораненим учасникам АТО, сім’ям учасників АТО та добровольцям, українським військовим, а також, цивільному населенню(особам, яки мають інвалідність, що не пов’язана з участю в АТО). Так інформація почала розповсюджуватися містом… 
Як результат, заклад був запрошений на Перший екофестиваль в місті Щастя «ЕкоФ'юженФест» у якості офіційного партнера. На фестивалі вихованці та педагоги Щастинської санаторної школи-інтернату представили свій еко-проект у межах Всеукраїнського дитячого конкурсу «Скажи: «Пластику – НІ! Зеленому майбутньому – ТАК!». І не помилилися… Дуже багато мешканців міста висловили свою небайдужість та запропонували допомогу у зборі пластикової сировини. Пообіцяли підтримати цей проект конкретними діями керівники підприємств та організацій міста.
Вихованці закладу були приємно вражені і з натхненням розповідали про всій проект та відповідали на питання. Коли їх запитували: «Для чого ви збираєте кришечки ?», то відповідь була такою: «Ми робимо планету чистішою !». Ця думка цілком співпадає зі слоганом конкурсу: «Чиста земля – мирне небо»

 

Просмотров: 445 | Добавил: schastye_internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz